Realisatie - AutismeBelevingsCircuits

Autisme Centraal 

 

Autisme centraal kwam naar ons met de vraag om hun bestaande AutismeBelevingsCircuits-box op een esthetische en ergonomische manier vorm te geven.  De inhoud van de belevingsbox staat vast maar hun verpakking was een mengelmoes van plastiek boxen, mapjes, zakjes, etc. . Wij zijn samen met de klant gaan brainstormen over een mogelijke uitwerking.

Het uiterlijk van de bak was een prioriteit. De houten bak is vervaardigd in ons houtatelier. De klant koos voor een bak met ingewerkte trolleywieltjes. De wieltjes werden langs de binnenkant weggewerkt met een valse bodem. Aan de buitenzijde werd nog een stevige trolleyhendel bevestigd.

Houtatelier Magis3 Gent Magis3 Gent

De bak is in multiplex en de verbindingen van het het hout werd door tand en groef gerealiseerd. De hoeken werden afgerond. Onder het deksel werd een magneet bevestigd om het deksel dicht te houden. Vervolgens werden aan de 2 zijkanten handvaten gefreesd en afgerond. De houten boxen zijn finaal behandeld zodat ze kras- en vuilbestedig zijn. 

In het crea-productieatelier branden patiënten op het deksel het logo van Autisme Centraal en de naam van de box "AutismeBelevingCircuits" . Ons eigen handmade Magis3-logo werd subtiel op de achterkant aangebracht.

Binnenin de bak hebben we een 2 compartimenten gemaakt. Het ene compartiment is voor de mappen met de opdrachten. Het andere compartiment dient om de benodigdheden die per opdracht in zakken zitten, weg te bergen.

In crea-productieatelier werden de kartonnen mappen gemaakt. De handgemaakte mappen zijn van verstevigd ecologisch karton. Het karton werd uitgesneden en van plooilijnen voorzien, om vervolgens geplooid te worden. Op iedere rug van de map staat de inhoud van de opdracht met een cijfer gedrukt. Finaal werd het logo op de voorkant gedrukt. 

Ook in het crea-productieatelier werden alle prints gedaan en vervolgens gelamineerd. De bestelde cartoons werden uitgewerkt door enkele creatieve patiënten.

Crea-productieatelier Magis3 Gent Crea-productieatelier Magis3 Gent

Bij elke opdracht hoort een opdrachtzak. De zakken werden door patiënten in het textielatelier gemaakt. Het zijn duurzame en vlekbestendige zakken. Deze zijn op verschillende groottes gemaakt, aangepast aan het materiaal wat er in moet. Vervolgens werden aan alle zakken een rits genaaid om het duurzaam te kunnen afsluiten. Op de zakken werd finaal een nummer gedrukt die overeenkomt met een mapje. 

Dit product is gerealiseerd in het Houtatelier, Crea-productieatelier en Textielatelier van FPC Gent door patiënten voor Magis3.

Autisme Centraal, bedankt voor deze leuke opdracht!